Karin Boels Eggens

Karin-Boels-Eggens-groot

Karin Boels-Eggens is in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
Hierna heeft zij bij diverse praktijken gewerkt als fysiotherapeute. Tijdens dit werk liep zij er tegenaan dat lichamelijke klachten vaak moeilijk te beïnvloeden zijn. Dit is vaak het gevolg van psychische dysbalans. Zij merkte dat klachten, zoals stress, een negatieve invloed kunnen hebben op het herstellend vermogen van het lichaam en besloot zich daarom te gaan specialiseren in psychosomatische klachten.

De master studie psychosomatische fysiotherapie heeft zij in 2010 afgerond en zij is sindsdien werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeute in Musselkanaal en Nieuw-Buinen.

Hierna heeft zij zich verder verdiept in het behandelen van patiënten met behulp van biofeedback. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden, bijvoorbeeld de spanning van de spieren, de hartslag en de ademhaling. Zo wordt er een objectief beeld weergegeven van de eventuele spanning in het lichaam en kan er op een effectieve manier getraind worden op ontspanning waarbij de resultaten direct objectief zichtbaar zijn.
Daarnaast heeft zij zich toegelegd op de oncologische patiënt. Zij geeft het beweegprogramma oncologie. Tijdens het programma begeleidt zij mensen die behandeld zijn voor kanker op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl. De informatiefolder over het oncologieprogramma kunt u hier downloaden.

Karin is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP)