Anne de Vries

Anne-de-Vries-groot

Anne de Vries werkt sinds december 2008 als fysiotherapeut in Musselkanaal. Hij werkt anderhalve dag per week  in de vestiging in de Noorderbreedte te Nieuw Buinen en 2 dagen per week in Musselkanaal.

Anne heeft diverse bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van de fysiotherapie, in 2009 heeft hij opleiding arbeidsfysiotherapie gevolgd bij Saxion in Deventer en is geregistreerd arbeidsfysiotherapeut.

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat, die mede het gevolg zijn van het werk of die het werken beperken. De arbeidsfysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de arbeidsrelevante problemen van de individuele werknemer.

Om de arbeidsrelevante klacht te beoordelen wordt na een intake, waarin een functie- taak-handelingen analyse en werk gebonden factoren specifiek aan de orde komen, een plan van aanpak bepaald. Werk gebonden factoren die aan de orde komen zijn: werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie. Informatie, gericht advies en behandeling van de arbeidsrelevante klachten kunnen toenemende beperkingen en (dreigend) verzuim voorkomen of oplossen. Naast de reguliere fysiotherapeutische interventie kan een behandeltraject onder andere bestaan uit een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek of een werkplekonderzoek.

De arbeidsfysiotherapeut kan interventies aanbieden op het gebied van; primaire, secundaire en tertiaire preventie, behandeling en re-integratie. De arbeidsfysiotherapeut zal zich zo veel mogelijk richten op een verantwoorde werkhervatting van de werknemer. De arbeidsfysiotherapeut werkt hierbij nauw samen met alle bij de behandeling, begeleiding en beoordeling van de (dreigende)verzuimende werknemers, met arbeidsrelevante klachten, betrokken beroepsgroepen. Waaronder huis- en bedrijfsartsen, Arbo adviseurs en verzekeringsartsen.

Naast algemeen fysiotherapeut heeft Anne zich gespecialiseerd in manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

Door de specifieke kennis en vaardigheden van de manueel therapeut behandelt men vooral patiënten met klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt, zijn:

-        hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
-        nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
-        klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
-        artrose van de heup;
-        lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
-        bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek.

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.