Jeroen Prummel

Jeroen-Prummel-groot

Jeroen Prummel is één van de 2 maten van Fysiotherapie Musselkanaal/BAG Kanaalstreek. Naast algemeen fysiotherapeut heeft jeroen zich gespecialiseerd in manuele therapie.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van  instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Tevens heeft jeroen de opleiding tot echoscopist afgerond.
Echografie is een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten kunnen hiermee in beeld worden gebracht.