Manuele Therapie

Manuele-therapie_header

De manueeltherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van de wervelkolom en de gewrichten in de armen en de benen.

In het algemeen is de manueletherapie geschikt voor klachten die behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De manueeltherapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en daarmee samenhangende klachten.Bij overbeweeglijkheid van de gewrichten kan de manueeltherapeut met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen.

Veel voorkomende klachten die de manueeltherapeut behandeld zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; arthrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen; bepaalde vormenvan duizeligheid die opgewekt wordt door het bewegen van de nek en kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten.

De informatiefolder kunt u hier downloaden.

Manueel therapeuten in de praktijk :                                     

jeroenklR       anneklR

Jeroen Prummel          Anne de Vries